Izboljšan s citrusno noto
Za 10 kosov potrebujete
Za testo:
- 170 g moke
- 70 g sladkorja
- 2 žlici kakava v prahu
- 1 ščepec soli
- 100 g masla
In:
- 100 g mlečne čokolade
- pol neškropljene limone
- 3 jajca
- 1 zavitek praška za čokoladni puding
- 135 ml mleka
- 135 ml pomarančnega soka
- 500 g puste skute
- 165 g sladkorja
- ostružke 2 neškropljenih pomaranč
- 2 žlici pomarančne marmelade
Priprava
Namastite tortni model (premera 22 cm). Zgnetite sestavine za testo. Porazdelite ga po pekaču, zatisnite ob dno in robove ter model postavite v hladilnik.
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Stopite čokolado. Limono operite pod vročo vodo, nastrgajte malo lupinice in iztisnite sok. Ločite rumenjake od beljakov. Zmešajte prašek za puding, mleko, sokova, lupinico, skuto, čokolado, rumenjake in 50 g sladkorja. Beljakom dodajte 15 g sladkorja in iz njih stepite trd sneg. Primešajte ga skutni kremi. Porazdelite po dnu in pito pecite približno 1 uro.
Preostali sladkor v 100 ml vode zakuhajte v sirup. V njem 1 minuto kuhajte tudi ostružke pomaranč. Pito okrasite z marmelado in ostružki.
Čas priprave: približno 1 ura in 45 minut.
Na kos: približno 400 kcal, beljakovine: 13 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 52 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?