Čokoladni biskvit in fina kokosova krema bosta razvajala vaše brbončice.
Za približno 10 kosov potrebujete:
Za biskvit:
- 5 jajc
- 125 g sladkorja
- sol
- 80 g moke
- 20 g škroba
- 1 žličko pecilnega praška
- 30 g kakava
Za kokosovo kremo:
- 4 liste želatine
- 1 zavitek praška za vaniljev puding
- 500 ml kokosovega mleka (iz pločevinke)
- 3 žlice sladkorja
- 3 žlice kokosove moke
- 2 cl kokosovega likerja
- 150 g smetane
Poleg tega še:
- 150 g kuverture z okusom temne čokolade
- 50 kuverture z okusom mlečne čokolade
Priprava:
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160).
Rumenjake ločite od beljakov. Rumenjake in 75 g sladkorja penasto stepite. Beljake in 1 ščepec čvrsto stepite. Med stepanjem dodajte preostali sladkor in stepite v trd sneg. Sneg primešajte rumenjakovi peni.
Moko zmešajte s škrobom, pecilnim praškom in kakavom. Mešanico presejte na jajčno maso in narahlo zmešajte. Pekač za torto (premera 22 cm) obložite s papirjem za peko.
Testo prelijte v pekač in ga poravnajte. V pečici ga pecite približno 35 minut in ga nato ohladite.
Želatino namočite v hladni vodi. Prašek za puding gladko razmešajte s 3 žlicami kokosovega mleka. Preostalo mleko s sladkorjem in kokosovo moko zavrite. V mleko vmešajte prašek za puding, ga prevrite in ohladite.
Liker segrejte in v njem raztopite ožeto želatino. Želatino vmešajte v puding. Smetano čvrsto stepite in jo primešajte pudingu. Kremo enakomerno razmažite po biskvitu v pekaču. Kolač postavite v hladilnik za približno 2 uri.
Obe kuverturi sesekljajte. Raztopite ju nad vročo vodno kopeljo in nekoliko ohladite. Kolač premažite s tekočo kuverturo in pustite, da se strdi. Po želji ga posujte s kokosovo moko.
Čas priprave: približno 2 uri 20 minut.
Na kos: približno 340 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 45 g.
Novo na Metroplay: "Izzivov ne bomo mogli uspešno razreševati, če bomo čakali na tretje življenjsko obdobje"