Čokoladni kolač s kokosom

Čokoladni kolač s kokosom (foto: Arhiv revije Lisa) Arhiv revije Lisa
15. 3. 2012

Čokoladni biskvit in fina kokosova krema bosta razvajala vaše brbončice.

Za približno 10 kosov potrebujete:

Za biskvit:

  • 5 jajc
  • 125 g sladkorja
  • sol
  • 80 g moke
  • 20 g škroba
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 30 g kakava

Za kokosovo kremo:

  • 4 liste želatine
  • 1 zavitek praška za vaniljev puding
  • 500 ml kokosovega mleka (iz pločevinke)
  • 3 žlice sladkorja
  • 3 žlice kokosove moke
  • 2 cl kokosovega likerja
  • 150 g smetane

Poleg tega še:

  • 150 g kuverture z okusom temne čokolade
  • 50 kuverture z okusom mlečne čokolade
Priprava:

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160).

Rumenjake ločite od beljakov. Rumenjake in 75 g sladkorja penasto stepite. Beljake in 1 ščepec čvrsto stepite. Med stepanjem dodajte preostali sladkor in stepite v trd sneg. Sneg primešajte rumenjakovi peni.

Moko zmešajte s škrobom, pecilnim praškom in kakavom. Mešanico presejte na jajčno maso in narahlo zmešajte. Pekač za torto (premera 22 cm) obložite s papirjem za peko.

Testo prelijte v pekač in ga poravnajte. V pečici ga pecite približno 35 minut in ga nato ohladite.

Želatino namočite v hladni vodi. Prašek za puding gladko razmešajte s 3 žlicami kokosovega mleka. Preostalo mleko s sladkorjem in kokosovo moko zavrite. V mleko vmešajte prašek za puding, ga prevrite in ohladite.

Liker segrejte in v njem raztopite ožeto želatino. Želatino vmešajte v puding. Smetano čvrsto stepite in jo primešajte pudingu. Kremo enakomerno razmažite po biskvitu v pekaču. Kolač postavite v hladilnik za približno 2 uri.

Obe kuverturi sesekljajte. Raztopite ju nad vročo vodno kopeljo in nekoliko ohladite. Kolač premažite s tekočo kuverturo in pustite, da se strdi. Po želji ga posujte s kokosovo moko.

Čas priprave:
približno 2 uri 20 minut.
Na kos: približno 340 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 45 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri