Dve slastni juhi, ki krepita in zavirata vnetja v telesu

1. 1. 2021
Deli
2 / 2
Profimedia

KORENČKOVA JUHA S KURKUMO IN INGVERJEM

SESTAVINE:

· kokosovo maslo
· srednje velika čebula (očistite in drobno nasekljajte)
· 2 stroka česna (drobno nasekljajte)
· 1 kg korenja (očistite in narežite na manjše koščke)
· 4 manjše rezine ingverja
· med
· limonov sok
· kurkuma
· sol in poper
· 0,5 l zelenjavne jušne osnove

PRIPRAVA:

Na malo kokosovega masla prepražite čebulo in nato dodajte še 2 stroka česna.

Ko česen zadiši, dodajte korenje in zalijte s pol litra zelenjavne jušne osnove. Pomešajte in pustite, da juha zavre. Nato zmanjšajte temperaturo in pustite vreti približno 20 minut oz. dokler ni korenje kuhano.

Ko je korenje kuhano, dodajte rezine ingverja in juho zmiksajte s paličnim mešalnikom ali v blenderju.

Nato dodajte še 3 žličke kurkume v prahu oz. po okusu, žličko meda in limonovega soka ter po okusu začinite s soljo in poprom.

PREVERITE ŠE 6 znakov, da uživate preveč sladkorja: https://aktivni.metropolitan.si/zdravje/6-znakov-da-uzivate-prevec-sladkorja