Enostavna sladica, ki jo pripravite z začimbami za kuhano vino

16. 12. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Enostavna sladica, ki jo pripravite z začimbami za kuhano vino (foto: Arhiv revije Lisa)
Arhiv revije Lisa

Tako pripravite punčevo torto. Za prste obliznit.

Za 14 kosov potrebujete:
  • 4 jajca
  • 165 g sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 125 g moke
  • 2 žlički kakava v prahu
  • 9 listov želatine
  • 500 g sliv
  • 1 zavitek začimb za kuhano vino
  • 400 ml slivovega soka (ali rdečega vina)
  • 600 g smetane
  • 1 vaniljev sladkor
Priprava:

1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Jajca, 125 g sladkorja in sol stepajte približno 8 minut. Nato primešajte moko in kakav. Testo denite v namaščen tortni model (premera 26 cm) in ga pecite 30 do 35 minut. Po peki naj se ohladi, nato pa ga vodoravno prerežite.

2. Namočite želatino. Slive zrežite na drobne kocke. Začimbe (stresite jih v bombažno vrečko) 3 minute pustite stati v vročem soku. Nato vrečko odstranite. V tekočini 2 minuti dušite sadje s 40 g sladkorja in ga nato vzemite ven. V soku stopite želatino in jo nato postavite v hladilnik za toliko časa, da se strdi.

3. Okoli spodnjega dela testa namestite tortni obroč. Po testu razporedite polovico sliv. Čvrsto stepite 200 g smetane in vaniljev sladkor, jo primešajte masi iz soka in kremo porazdelite po slivah. Po kremi razporedite preostale slive in jih pokrijte z drugim delom testa. Torto za 4 ure postavite v hladilnik. Čvrsto stepite preostalo smetano, jo porazdelite po torti in pogladite ter torto po želji še okrasite.

Čas priprave: približno 1 ura in 35 minut + hlajenje 4 ure.
Na kos: približno 270 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 27 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek