POLPETE S ČILIJEMAromatične, pekoče in neustavljive.Za 4 osebe potrebujete:• 2 čebuli • 1 rezino belega kruha• 500 g mešanega mletega mesa• 1 jajce • 3 rdeče čilije • 2 stroka česna• pol šopka koriandra • sol, poper • 2 žlici olja• 1 žlico masla • 1 žlico moke • 250 ml juhe• 100 ml mleka • kariPriprava: 1. Čebuli olupite in ju zrežite na kocke. Namočite kruh. Mleto meso pregnetite z 2/3 čebule, ožetim kruhom in jajcem. Oplaknite 2 čilija, ju prepolovite po dolgem, očistite in zrežite na drobne kocke. Olupljen česen sesekljajte. Koriander oplaknite, potrgajte lističe in jih sesekljajte. Mletemu mesu primešajte še sol, poper, kocke čilija, česen in sesekljan koriander.2. Iz mase z vlažnimi rokami oblikujte 4 polpete. Skupaj s preostalim čilijem jih na olju na srednji temperaturi z vsake strani pecite približno 5 minut. Po koncu peke jih shranite na toplem.3. V isti ponvi stopite maslo in na njem popražite preostalo čebulo. Med mešanjem na koncu zraven popražite še moko. Zalijte z juho in zavrite. Primešajte mleko in tekočino pustite lahno vreti 5 minut. Nato jo začinite. S to omako postrezite polpete in jed po želji še okrasite.Čas priprave: približno 40 minut.Na osebo: približno 470 kcal, beljakovine: 27 g, maščobe: 37 g, ogljikovi hidrati: 9 g.