PIKANTNE TESTENINES kalamari, klobaso chorizo in hrustljavo zelenjavo – tekne po počitnicah.Za 4 osebe potrebujete:• 400 g zamrznjenih kalamarov (obročki, naravni)• 1 srednjo veliko čebulo • 2 stroka česna• 200 g klobase chorizo (španska klobasa s paprika)• 250 g peresnikov • sol • 2 žlici olivnega olja• 1 žlico paradižnikove mezge • 250 ml juhe• 200 g graha (zamrznjenega)Priprava: 1. Obročke kalamarov odtajajte. Olupite čebulo in česen. Čebulo zrežite na kocke, česen sesekljajte. Klobaso zrežite na rezine. Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Po kuhanju jih odcedite in prestrezite malce tekočine.2. V ponvi segrejte olivno olje in na njem na visoki temperaturi približno 2 minut pecite obročke kalamarov. Nato jih postavite na toplo.3. Na maščobi na nizki temperaturi nato popecite še kolesca klobase. Tudi te nato vzemite iz ponve in jih postavite na toplo. Na maščobi na hitro popražite čebulo in česen. Zraven popražite še paradižnikovo mezgo. Zalijte z juho. Dodajte zamrznjen grah in vse skupaj dušite približno 6 minut. 4. V ponev nato stresite peresnike, kalamare, chorizo in malce vode od kuhanja testenine. Jed še enkrat segrejte. Postrezite jo v ponvi in jo po želji okrasite še z zelišči. Čas priprave: približno 55 minut.Na osebo: približno 590 kcal, beljakovine: 34 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 53 g.