SVALJKI Z ZELENJAVO
Na mizi po le 20 minutah.
Za 4 osebe potrebujete:
• 450 g zamrznjene mešane zelenjave
• 2–3 čebule
• 1 šopek peteršilja
• 1–2 žlici zeliščnega masla
• 1 žlico olja
• 1 kg svaljkov (zamrznjenih)
• sol, poper
• 150 g kisle smetane (z zelišči)
• 1–2 žlici srednje ostre gorčice
Priprava:
1. Zelenjavo približno 15 minut dušite v ponvi. Čebulo olupite in jo zrežite na ozke krhlje. Peteršilj oplaknite, ga temeljito osušite ali pa ga osušite v solatni centrifugi. Potrgajte lističe in jih drobno sesekljajte.
2. V večji ponvi segrejte zeliščno maslo in olje in na njem približno 4–5 minut pecite svaljke, da bodo lepo rumenorjavi z vseh strani. Nato jih vzemite iz ponve. Na maščobi popecite čebulo. Dodajte svaljke in zelenjavo in vse skupaj premešajte. Pikantno začinite s soljo in poprom.
3. Po skodelicah razporedite kislo smetano. Dodajte sesekljan peteršilj, gorčico, sol in poper ter gladko zmešajte. Omako postrezite k svaljkom z zelenjavo.
Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 540 kcal, beljakovine: 23 g, maščobe: 18 g, ogljikovi hidrati: 64 g.
4 / 6