SVALJKI Z ZELENJAVONa mizi po le 20 minutah.Za 4 osebe potrebujete:• 450 g zamrznjene mešane zelenjave• 2–3 čebule • 1 šopek peteršilja• 1–2 žlici zeliščnega masla • 1 žlico olja• 1 kg svaljkov (zamrznjenih) • sol, poper• 150 g kisle smetane (z zelišči)• 1–2 žlici srednje ostre gorčicePriprava: 1. Zelenjavo približno 15 minut dušite v ponvi. Čebulo olupite in jo zrežite na ozke krhlje. Peteršilj oplaknite, ga temeljito osušite ali pa ga osušite v solatni centrifugi. Potrgajte lističe in jih drobno sesekljajte.2. V večji ponvi segrejte zeliščno maslo in olje in na njem približno 4–5 minut pecite svaljke, da bodo lepo rumenorjavi z vseh strani. Nato jih vzemite iz ponve. Na maščobi popecite čebulo. Dodajte svaljke in zelenjavo in vse skupaj premešajte. Pikantno začinite s soljo in poprom.3. Po skodelicah razporedite kislo smetano. Dodajte sesekljan peteršilj, gorčico, sol in poper ter gladko zmešajte. Omako postrezite k svaljkom z zelenjavo.Čas priprave: približno 30 minut.Na osebo: približno 540 kcal, beljakovine: 23 g, maščobe: 18 g, ogljikovi hidrati: 64 g.