25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Francoska pita z marcipanom in jabolki

Francoska pita z marcipanom in jabolki (foto: Profimedia) Profimedia
16. 8. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Pita, ki vas bo pustila brez sape ...

Za 12 kosov potrebujete:

  • 275 g listnatega testa 
  • sladkor v prahu za posipanje
  • 100 g marcipana
  • 3–4 jabolka 
  • sok 1/2 limone

Za serviranje:

  • 200 ml smetane
  • 1 žličko mletega cimeta
  • 1 žlico sladkorja v prahu

Priprava:
1 Testo malce razvaljajte in z njim obložite pekač. Delovno površino potresite s sladkorjem v prahu in na njem marcipan razvaljajte na velikost testa ter ga položite nanj.

2 Jabolka očistite, jih zrežite na rezine in jih razporedite po marcipanu. Nakapajte jih z limonovim sokom. Pito približno 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se popolnoma ohladi.

3 Smetani dodajte cimet in sladkor v prahu ter jo čvrsto stepite. Postrezite k torti.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri