Francoski toast s čokolado in medenimi oreščki

4. 2. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Francoski toast s čokolado in medenimi oreščki (foto: Profimedia)
Profimedia

Okus Francije na krožniku!

Za 10 porcij potrebujete:

Za čokoladi ganache:

  • 100 ml smetane
  • 2 žlici medu
  • 190 g temne čokolade (najmanj 70 % kakava)
  • 190 g mlečne čokolade
  • 100 g masla

Za toast:

  • 1 pletenico belega ali pa mlečnega kruha
  • 200 ml smetane
  • 150 ml čokoladnega mleka
  • 3 jajca
  • 1/2 stroke vanilje
  • maslo

In še:

  • 60 g olupljenih mandljev
  • 60 g orehov
  • 60 g kokosovih ostružkov
  • 40 g medu
  • 1 zavitek penic

Priprava:

1 Smetano zavrite in ji primešajte med. Kozico nato odstavite, dodajte čokolado in mešajte, dokler se ne stopi. Nato naj se ohladi na sobni temperaturi. Primešajte še koščke masla in zmešajte gladko kremo.

Francoski toast s čokolado in medenimi oreščki
Profimedia



2 Pletenico zrežite na 2 cm debele rezine. Smetano zlijte v skledo, dodajte kakavovo mleko, jajca in sredico stroke vanilje.

Francoski toast s čokolado in medenimi oreščki
Profimedia



3 V ponvi segrejte maslo. Rezine kruha potopite v pripravljeno mešanico in jih zlato popecite z obeh strani. Nato jih položite na kuhinjsko rešetko, da se ohladijo.

Slovenija med najboljšimi državami za upokojence, kaže poročilo

Francoski toast s čokolado in medenimi oreščki
Profimedia



4 Sesekljajte mandlje in orehe. V teflonski ponvi zlato popražite kokosove kosmiče, mandlje in orehe. Še vroče stresite v skledo in primešajte med.

Francoski toast s čokolado in medenimi oreščki
Profimedia



5 Polovico ohlajenih rezin kruha premažite s čokoladno kremo in nanje položite drugo polovico kosov. Povrhu razporedite medene oreščke.

Francoski toast s čokolado in medenimi oreščki
Profimedia



6 Povrhu razporedite po 3 koščke penic in jih zapecite z ročnim žarom. Na koncu toaste nakapajte s preostalo čokoladno kremo.

Francoski toast s čokolado in medenimi oreščki
Profimedia