Hrustljavo in okusno.
Za 4 osebe potrebujete
• 250 g češnjevih paradižnikov
• 1 vejico timijana
• 1 žličko črnih poprovih zrn
• 1 šalotko
• pol rdečega čilija
• 2 rezini starega kruha
• 3 žlice sončničnega olja
• sol
• 4 goveje steake (po 160 g)
• poper
Priprava
Pečico segrejte na 100 stopinj (ventilatorsko na 80 stopinj). Paradižnike oplaknite in jih odcedite. Timijan oplaknite in potrgajte lističe. Poprova zrna zdrobite v možnarju. Šalotko olupite in jo zrežite na kocke. Čili očistite, ga po dolgem prepolovite, mu odstranite semenje ter ga oplaknite in zrežite na drobne kocke. Kruh grobo nastrgajte. Na 1 žlici olja stekleno popražite šalotko in čili. Dodajte poprova zrna, timijan in kruhove drobtine, posodo odstavite s kuhalne površine in vse skupaj temeljito premešajte. Mešanico začinite s soljo.
Goveje fileje osušite in jih v nepregorni ponvi z obeh strani dobro popecite na preostanku olja. Zraven popecite še paradižnike in jih začinite. Posodo odstavite s kuhalne površine in po mesu porazdelite kruhovo mešanico. Ponev postavite v pečico in steake pecite še približno 15 minut (glede na stopnjo prepečenosti več ali manj).
Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 650 kcal, beljakovine: 71 g, maščobe: 6 g, ogljikovi hidrati: 76 g.
Novo na Metroplay: “Zdravstveno komuniciranje mora temeljiti na znanstvenih, preverljivih dejstvih!” | Mitja Vrdelja