Hitra čokoladna torta

Hitra čokoladna torta (foto: Profimedia) Profimedia
16. 12. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Hitro pripravljena in okusna torta...

Za 10–12 kosov potrebujete:

  • 150 g olupljenih mandljev
  • 150 g orehov
  • 300 g jedilne čokolade Gorenjka
  • 6 jajc
  • 225 g masla
  • 100 g sladkorja
  • 1 žlico kakava
  • maščobo in škrob za tortni model
  • čokoladni obliv in sveže sadje za okrasitev

Priprava:

1 Zmeljite mandlje in orehe ter jim primešajte nastrgano čokolado. Ločite beljake od rumenjakov. V čisti skledi iz beljakov stepite trd sneg. V drugi skledi penasto stepite zmehčano maslo s sladkorjem. Dodajte rumenjake in stepajte toliko časa, da dobite gladko kremo. Dodajte mandlje, orehe in čokolado ter kakav in vse skupaj dobro premešajte. Na koncu previdno primešajte še sneg beljakov.

2 Testo prelijte v namaščen in pomokan tortni model in torto približno 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po koncu peke naj se pečeno testo ohladi. Nato ga prevrnite iz modla, stranice premažite s stopljeno čokolado in počakajte, da se strdi. Torto okrasite s svežim sadjem. 

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri