Hruškovi kolački iz krhkega testa

13. 1. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Hruškovi kolački iz krhkega testa

Privoščite si hruškove kolačke.

Za približno 4 kose potrebujete

Za testo

• 150 g moke

• 50 g sladkorja

• 2 žlici kakava v prahu

• 1 rumenjak

• 125 g masla 

• 50 g sesekljanih mandljev

Za nadev

• 2 zreli hruški

• 50 g sladkorja

• 100 ml suhega belega vina

• 1 zravnano žličko škroba

Priprava

Moko, sladkor, kakav, rumenjak in na koščke narezano maslo zgnetite v gladko testo. Testo zavijte v prozorno folijo za živila in ga postavite v hladilnik za približno 30 minut.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Hruški olupite, jima odstranite peščišče in ju sesekljajte. Hruške, sladkor in vino zavrite. Škrob zmešajte z malo vode in z njim zgostite hruškov kompot. Hruške ohladite.

Bizarna kazen pri naših sosedih. Redkvica jo je stala skoraj 250 evrov

Štiri modelčke (prostornine 200 ml) namastite. Testo na pomokani površini na tanko razvaljajte. Izrežite 4 kroge (premera 6 cm) in jih položite v modelčke. Preostalo testo zrežite na 4 trakove (16 x 6 cm) in z njimi obložite obod modelčkov. Modelčke napolnite s hruškami. Kolačke pecite od 20 do 25 minut. Postrezite ohlajene.

Novo na Metroplay: Elle Dialog - Vloga ženske prihodnosti | Urška Sršen in Bojana Košnik Čuk