Privoščite si hruškove kolačke.
Za približno 4 kose potrebujete
Za testo
• 150 g moke
• 50 g sladkorja
• 2 žlici kakava v prahu
• 1 rumenjak
• 125 g masla
• 50 g sesekljanih mandljev
Za nadev
• 2 zreli hruški
• 50 g sladkorja
• 100 ml suhega belega vina
• 1 zravnano žličko škroba
Priprava
Moko, sladkor, kakav, rumenjak in na koščke narezano maslo zgnetite v gladko testo. Testo zavijte v prozorno folijo za živila in ga postavite v hladilnik za približno 30 minut.
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Hruški olupite, jima odstranite peščišče in ju sesekljajte. Hruške, sladkor in vino zavrite. Škrob zmešajte z malo vode in z njim zgostite hruškov kompot. Hruške ohladite.
Štiri modelčke (prostornine 200 ml) namastite. Testo na pomokani površini na tanko razvaljajte. Izrežite 4 kroge (premera 6 cm) in jih položite v modelčke. Preostalo testo zrežite na 4 trakove (16 x 6 cm) in z njimi obložite obod modelčkov. Modelčke napolnite s hruškami. Kolačke pecite od 20 do 25 minut. Postrezite ohlajene.
Novo na Metroplay: Elle Dialog - Vloga ženske prihodnosti | Urška Sršen in Bojana Košnik Čuk