Hruškovi kolački iz krhkega testa

13. 1. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Privoščite si hruškove kolačke.

Za približno 4 kose potrebujete

Za testo

• 150 g moke

• 50 g sladkorja

• 2 žlici kakava v prahu

• 1 rumenjak

• 125 g masla 

• 50 g sesekljanih mandljev

Za nadev

• 2 zreli hruški

• 50 g sladkorja

• 100 ml suhega belega vina

• 1 zravnano žličko škroba

Priprava

Moko, sladkor, kakav, rumenjak in na koščke narezano maslo zgnetite v gladko testo. Testo zavijte v prozorno folijo za živila in ga postavite v hladilnik za približno 30 minut.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Hruški olupite, jima odstranite peščišče in ju sesekljajte. Hruške, sladkor in vino zavrite. Škrob zmešajte z malo vode in z njim zgostite hruškov kompot. Hruške ohladite.

Štiri modelčke (prostornine 200 ml) namastite. Testo na pomokani površini na tanko razvaljajte. Izrežite 4 kroge (premera 6 cm) in jih položite v modelčke. Preostalo testo zrežite na 4 trakove (16 x 6 cm) in z njimi obložite obod modelčkov. Modelčke napolnite s hruškami. Kolačke pecite od 20 do 25 minut. Postrezite ohlajene.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri