Hrustavi, jedri, slastni lešnikovi kolači

25. 1. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
3 / 3
Arhiv revije Lisa

Torta di Mele

Sočen jabolčno-lešnikov kolač – več dni ostane čudovito svež.

Za 14 kosov potrebujete:

• 4 jabolka
• 2 žlici limonovega soka
• 250 g zmehčanega masla
• 300 g sladkorja
• 4 jajca
• 1 žlico mletega cimeta
• 250 g moke
• 1 zavitek pecilnega praška
• 150 g mletih in 50 g sesekljanih lešnikov
• malce sladkorja v prahu za posipanje

Priprava:
1. Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155 stopinj). Namastite tortni model (premera 26 cm) ali pa ga obložite s papirjem za peko. Jabolka oplaknite pod vročo vodo, jih otrite do suhega, odstranite peščišče in vsako počez zrežite na majhne koščke. Jabolkom primešajte limonov sok, da ne porjavijo.

2. V skledo denite zmehčano maslo in sladkor in ju penasto zmešajte z metlico ročnega mešalnika. Postopoma dodajte jajca. Vsako jajce temeljito stepajte približno 2 minuti. Dodajte še mlet cimet, moko in pecilni prašek. Na koncu s kuhalnico previdno primešajte še jabolka in vse lešnike.

3. Testo denite v pripravljen model, ga pogladite in ga pecite približno 60 minut. Ali je pečeno, preverite z zobotrebcem. Kolač vzemite iz pečice, ga pustite ohladiti na kuhinjski rešetki in ga pred serviranjem po želji potresite še s sladkorjem v prahu.


Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut.
Na kos: približno 390 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 24 g, ogljikovi hidrati: 40 g.