10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Kako 'stopiti' prve kilograme?

Hujšamo z Be-Light! (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
15. 5. 2012 Promocijsko sporočilo

Čemu ponavadi pripisujete težave s prekomerno težo? Neredni in nezdravi prehrani? Premalo gibanja? Stres? Dejstvo je, da se je potrebno hujšanja lotiti sistematično. Napačen pristop in nepravilna dieta bosta pripeljala le do trenutnega uspeha.

Tisti prvi so najtežji

Ko je enkrat dovolj volje, naredite prvi korak. Postanete bolj aktivni, pazite na prehrano. Če vam stoji kdo ob strani, je še toliko lažje. Po enem tednu stopite na tehtnico in... nič. Kazalec tehtnice se še vedno trmasto oklepa tiste stare številke, ki se je tako zelo želite znebiti. V takšnih trenutkih motivacija hitro upade in spet se znajdete na starih potah.

Dieta navadno deluje tako na telesno kot duševno zdravje, kar je to lahko za vaše telo zelo stresno. Če izberete napačno, pa lahko svojemu telesu celo škodite. Na problematiko diet opozarja tudi strokovnjakinja za prehrano Mateja Hriberšek, zato je svojim trem varovankam, Špeli, Barbari in Vidi pripravila tedenski jedilnik, ki vsebuje vse, kar telo potrebuje med hujšanjem.

Seveda ne sme manjkati niti vadba, zato je trenerka Adrijana Marc vsaki pripravila še prilagojen program vadbe.

Z navdušenjem in optimizmom nad kilograme

1. Špela se je z izzivom Be-Light tretmaja spopadla z optimizmom. Zelo je zadovoljna s predpisanim jedilnikom in vadbo, ki jima pridno sledi. Čeprav se je že srečala s prvim 'muskelfibrom' ni obupala, v veliko pomoč pa ji je tudi podpora moža.

Pravzaprav je nad tretmajem navdušena in že se je razveselila prvih rezultatov. »To je super,« pravi Špela. »Tako naprej in jutri bo na prvem mestu številka 7. Neprecenljivo, to bo najlepši dan tega tedna.«

Komaj čaka na vse prihajajoče podvige.

Ker ima trenutno zelo visok indeks telesne mase, bo njen začetni program prilagojen temu. Zato je trenerka Adrijana v prvem tednu na urnik umestila predvsem hitro hojo, plavanje in kolesarjenje. V drugem tednu vadbe pa bo Špela začela tudi z rolanjem. Odlične so tudi pilates vaje.

Če s hujšanjem pričnete pravilno, tudi občutki lakote ne bodo težava. Tudi za bolj izbirčne se vedno najde rešitev. Špela ni ljubiteljica zelenjave, ne mara žgancev in vampov, obožuje pa juhice. Glede na to, da ji zelenjava ni ljuba, vsebuje njen jedilnik več sadja.

2. Barbara je začela s pripravami na 1. maj, takoj, ko je izvedela, da je med izbrankami. Novega izziva se je lotila z navdušenjem in se veseli, da bo šla letos na morje bolj sproščena.

Priznala je, da jo je sicer malo strah, a zaradi tega ne bo popuščala in že pridno sledi vajam in jedilniku.

Ob strani ji stoji vsa družina, ki bo športne aktivnosti delala skupaj z njo, kar ji bo dalo še dodatne motivacije, da prežene odvečne kilograme in sledi urniku.

Ker ima trenutno zelo visok indeks telesne mase, je trenerka tudi zanjo pripravila začetni program, ki je prilagojen temu. V prvem tednu je bila na urniku predvsem hitra hoja, plavanje in kolesarjenje, kasneje pa bo trenerka vključila še osnovne pilates vaje, kar omogoča tudi vadbo doma in slabo vreme ne bo več ovira.

Ker Barbara obožuje zelenjavo in morske sadeže je nutricionistka jedilnik prilagodila temu.

3. Tudi Vida se navdušuje nad Be-Light tretmajem, še najbolj vesela pa je, da bo od sedaj naprej morala poskrbeti za vseh 5 obrokov v dnevu (do sedaj je imela le enega ali dva), na katerem ne bo manjkalo njenih najljubših jedi - zelenjave, sadja in mesa.

Zelo je vesela, da na svojem jedilniku lahko obdži kavico z mlekom, saj pravi, da je to njena najljubša jutranja razvada.

Tudi vadba ne bo manjkala. Trenerka ji je priporočila tibetanske vaje, v katerih neizmerno uživa.

Vida vliva pogum tudi Špeli in Barbari in pridno sledi urniku vadbe in jedilniku. Strokovnjakinja za vadbo Adrijana pravi, da je Vidin indeks telesne mase dokaj vredu in bo lahko kmalu tekla in hodila v hrib.

V drugem tednu ji je strokovnjakinja za vadbo na urnik vadbe že umestila tudi rolanje in pilates.

Vse tri izbranke o svojih uspehih in dosežkih pridno poročajo na Be-Light FB strani. Preberite si, kaj pravijo Špela, Barbara in Vida, všečkajte objave in tudi sami osvojite Be-Light. Izmed vseh, ki bodo všečkali izjave naših izbrank, bomo namreč izžrebali nekoga, ki bo prejel enomesečno zalogo prehranskega dopolnila Be-Light.

Kako se je vse skupaj začelo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri