Če še nimate ideje za današnje kosilo, ali pa vas je zamikala želja, da sploh ne bi kuhali, preverite ta hiter in okusen recept.
Večino sestavin boste verjetno že našli v kuhinji in tudi zato je recept tako priročen. Posebnih kuharskih spretnosti ne potrebujete, priprava pa vam bo vzela od 15 do 20 minut.
Za 2 osebi (ali eno zelo lačno osebo) potrebujete:
- 150 g mešanih gob
- 2 jušni žlici rastlinskega olja
- 2 sesekljani šalotki
- 1 sesekljan strok česna
- 1 namočeno, dan staro žemljo
- 75 ml mleka
- 200 g mešanega mletega mesa
- 1 jajce
- nasekljan timijan, peteršilj in drobnjak
- sol
- poper
Gobe očistimo, operemo in sesekljamo. V vročem olju prepražite čebulo in česen, nato dodajte gobe in jih podušite.
V posodo dajte žemljo in druge sestavine razen gob. Vse skupaj zmešajte z žlico in nato s čistimi rokami, da dobite nekakšno testo. Nazadnje z žlico primešajte še gobe.
Iz mase oblikujte kroglice (odvisno, kako velike cmoke želite) in jih postavite na krožnik.
Segrejte olje in na obeh straneh kroglice hrustljavo zapecite, da dobijo svetlo rjavo barvo.
Nasvet: Poleg kroglic lahko pripravite prilogo iz krompirja.
Recept je vzet iz knjige: Študentska kuhinja
- Priporočamo še: S kvalitetno jesensko prehrano lahko odženemo vse zimske bolezni ali pa Otroci in starši pozor! Miklavž ima najraje vaniljeve kifeljčke
Pripravila: A. H.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa