Italijanska solata z opečenimi kruhovimi kockami

27. 1. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Italijanska solata z opečenimi kruhovimi kockami (foto: Profimedia)
Profimedia

Zdrava in okusna malica!

Za 4 osebe potrebujete:

  •  4 velike paradižnike
  • 200 g mešanih češnjevih paradižnikov
  • 1 kumaro
  • 1 rumeno in 1 zeleno papriko
  • 1 rdečo čebulo
  • 1/2 šopka peteršilja
  • 2 rezini belega kruha
  • 6 žlic olivnega olja

Za polivko:

  • 2 žlički drobno mletega sladkorja
  • 3 žlice belega vinskega kisa
  • sol, sveže mleti poper

Priprava:

1 Oplaknite paradižnike, kumaro in papriki. Kumaro olupite, jo po dolgem prepolovite, odstranite semena in kumaro zrežite na rezine. Semena odstranite tudi paprikama in ju zrežite na koščke. Paradižnike zrežite na koščke, češnjeve prepolovite. Olupljeno čebulo zrežite na tanke obročke. Oplaknjen peteršilj grobo sesekljajte.

2 Zmešajte zelenjavo in peteršilj. Kruh nakapajte z 2 žlicama olja, rezini položite v pekač in ju hrustljavo popecite.

3 V tem času pripravite polivko. Zmešajte kis, sladkor, ščepec soli in poper.

4 Zelenjavo nakapajte s polivko in primešajte še preostalo olje. Pečen kruh zrežite na kocke in ga primešajte solati.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord