Okusna italjanska sladica!
Za 16 kosov potrebujete:
- 250 g masla
- 150 g sladkorja v prahu + sladkor za posipanje
- 1 strok vanilje
- 1 žlico maraskina
- 8 rumenjakov
- 4 beljake
- 80 g moke
- 100 g krompirjevega škroba
- 80 g suhih marelic
- 120 g kandiranega ananasa
- maslo in moko za model
Priprava:
1 Zmehčano maslo penasto stepite s 120 g sladkorja, sredico vaniljevega stroka in likerjem. Postopoma dodajte rumenjake in vse skupaj stepite v peno.
2 Beljakom dodajte preostali sladkor, jih stepite v čvrst sneg in ga počasi vmešajte v masleno peno. Na koncu dodajte presejano moko, škrob in majhne koščke sadja.
3 Namastite in pomokajte model in vanj razporedite testo. Približno 40 minut ga pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se testo malo ohladi, nato pa ga prevrnite na kovinsko rešetko. Pred serviranjem ga potresite s sladkorjem v prahu.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem