Italijanski sladki venec Donizetti

Italijanski sladki venec Donizetti (foto: Profimedia) Profimedia
27. 12. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Okusna italjanska sladica!

Za 16 kosov potrebujete:

  • 250 g masla
  • 150 g sladkorja v prahu + sladkor za posipanje
  • 1 strok vanilje
  • 1 žlico maraskina
  • 8 rumenjakov
  • 4 beljake
  • 80 g moke
  • 100 g krompirjevega škroba
  • 80 g suhih marelic
  • 120 g kandiranega ananasa
  • maslo in moko za model

Priprava:

1 Zmehčano maslo penasto stepite s 120 g sladkorja, sredico vaniljevega stroka in likerjem. Postopoma dodajte rumenjake in vse skupaj stepite v peno.

2 Beljakom dodajte preostali sladkor, jih stepite v čvrst sneg in ga počasi vmešajte v masleno peno. Na koncu dodajte presejano moko, škrob in majhne koščke sadja.

3 Namastite in pomokajte model in vanj razporedite testo. Približno 40 minut ga pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se testo malo ohladi, nato pa ga prevrnite na kovinsko rešetko. Pred serviranjem ga potresite s sladkorjem v prahu.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri