Italijanski sladki venec Donizetti

Italijanski sladki venec Donizetti (foto: Profimedia) Profimedia
27. 12. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Okusna italjanska sladica!

Za 16 kosov potrebujete:

  • 250 g masla
  • 150 g sladkorja v prahu + sladkor za posipanje
  • 1 strok vanilje
  • 1 žlico maraskina
  • 8 rumenjakov
  • 4 beljake
  • 80 g moke
  • 100 g krompirjevega škroba
  • 80 g suhih marelic
  • 120 g kandiranega ananasa
  • maslo in moko za model

Priprava:

1 Zmehčano maslo penasto stepite s 120 g sladkorja, sredico vaniljevega stroka in likerjem. Postopoma dodajte rumenjake in vse skupaj stepite v peno.

2 Beljakom dodajte preostali sladkor, jih stepite v čvrst sneg in ga počasi vmešajte v masleno peno. Na koncu dodajte presejano moko, škrob in majhne koščke sadja.

3 Namastite in pomokajte model in vanj razporedite testo. Približno 40 minut ga pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se testo malo ohladi, nato pa ga prevrnite na kovinsko rešetko. Pred serviranjem ga potresite s sladkorjem v prahu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri