Jesensko sladkanje...
Za 12 kosov potrebujete:
Za nadev:
- 3 jabolka
 - 2 žlici limonovega soka
 - 50 g sladkorja
 - 60 g rozin
 - 100 g maskarponeja
 
Za testo:
- 200 g masla
 - 200 g sladkorja v prahu
 - 4 jajca
 - ščepec soli
 - 250 g moke
 - 1 žlico pecilnega praška
 - 150 g maskarponeja
 
Priprava: 
1 Olupite 2 jabolki, odstranite peščišče, sadeža zrežite na drobne kocke in jih nakapajte z limonovim sokom. V ponvi karamelizirajte sladkor, dodajte jabolka in jih malce podušite. Ponev odstavite, jabolkom dodajte rozine, počakajte, da se ohladijo in nato primešajte maskarpone.
2 Zadnje jabolko zrežite na rezine in odstranite osrednje peščišče. Rezine nakapajte z limonovim sokom in jih postavite stran. 
3 Ločite rumenjake od beljakov. Zmehčano maslo penasto stepite s sladkorjem in rumenjaki. Beljakom dodajte ščepec soli in stepite trd sneg. Nato počasi zmešajte oba dela in dodajte še presejano moko in pecilni prašek. Na koncu vse skupaj vmešajte v maskarpone.
4 Pripravljeno testo dajte v namaščen in pomokan tortni model. Po vrhu razporedite karamelna jabolka, nanje položite rezine jabolk in torto približno 45 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Počakajte, da se ohladi v modlu in nato odstranite obod.