Jabolčne tortice

19. 11. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Jabolčne tortice (foto: stockfood photo)
stockfood photo

S piškotnim dnom in jogurtno kremo

Za 6 kosov potrebujete

  • 150 g masla 
  • 300 g maslenih piškotov
  • 6 listov želatine
  • 250 g smetane
  • 60 g sladkorja
  • 500 g jogurta
  • sok in naribano lupinico 1 neškropljene limone
  • 250 ml bistrega jabolčnega soka
  • 1 zavitek tortnega preliva (brezbarvnega)
  • 2 majhni jabolki

Priprava

Maslo stopite in počakajte, da se ohladi. Zdrobite piškote in jih zmešajte s tekočim maslom. Zmes kot dno zatisnite v šest desertnih obročev (premera 10 cm) in jih postavite v hladilnik, da se strdi.

Namočite želatino. Smetano čvrsto stepite in ji med stepanjem dodajte še sladkor. Zmešajte jogurt, limonin sok in lupinico. Želatino ožemite, jo stopite pri nizki temperaturi in jo primešajte jogurtu. Na koncu primešajte še smetano. Kremo porazdelite po desertnih obročkih in tortice za približno 2 uri postavite v hladilnik.

Operite jabolka, jim odstranite peščišče in jih zrežite na kocke. Jabolčni sok zmešajte s praškom za tortni preliv in ga zavrite. Dodajte jabolka, vse skupaj malce pokuhajte in počakajte, da se ohladi. Porazdelite po torticah in jih še za 1 uro postavite v hladilnik.

Čas priprave: približno 40 minut + hlajenje 3 ure.

Na kos: približno 580 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 35 g, ogljikovi hidrati: 55 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek