Jagnječja pečenka z brstičnim ohrovtom in krompirjem

Jagnječja pečenka z brstičnim ohrovtom in krompirjem (foto: Profimedia) Profimedia
11. 2. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Predlog za okusno kosilo!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 jagnječje kotlete
  • sol, sveže mleti poper
  • 4 žlice olja
  • 100 g korenja
  • 100 g zelene
  • 100 g korenine peteršilja
  • 100 g čebule
  • 1 glavico česna
  • timijan
  • rožmarin

Za prilogo:

  • 500 g brstičnega ohrovta
  • 1 žlico masla
  • 100 g slanine
  • 1 večjo čebulo
  • 600 g majhnega krompirja
  • 3 žlice olivnega olja
  • vejico timijana

Priprava:

1 Oplaknite meso, ga osušite ter odrežite odvečno maščobo in membrane. Očistite vrhnje dele kosti – približno 3 cm od konice. Meso začinite s soljo in poprom ter ga z obeh strani krepko zapecite na vročem olju.

2 Meso položite v pekač, dodajte oprane in na koščke zrezane korenovke, sesekljano čebulo, prepolovljeno glavico česna in zelišča. Pekač pokrijte z aluminijasto folijo in vse skupaj 2 uri pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Ko se meso zmehča, odstranite folijo, temperaturo povišajte na 200 stopinj in meso pecite še 10 minut.

3 V tem času pripravite prilogo. Očistite brstični ohrovt in ga 5 minut kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju ga odcedite in stresite v hladno vodo z ledom. Slanino zrežite na paličice in jih popražite na maslu. Dodajte na obročke zrezano čebulo in jo popražite. Nato primešajte brstični ohrovt, ga rahlo popecite in začinite s soljo in poprom.

4 Olupljen krompir zrežite na 1 cm debele rezine. Zmešajte jih z oljem in jih zložite po dnu pekača. 35 do 40 minut ga pecite v pečici, segreti na 190 stopinj. Krompir začinite s soljo in potresite s timijanom. Če ne morete istočasno peči mesa in krompirja, krompir popecite v ponvi.

Foto: Profimedia

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri