Jagnječji kotleti s špinačo in paradižnikovim kišem

Jagnječji kotleti s špinačo in paradižnikovim kišem (foto: Profimedia) Profimedia
22. 2. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Priprava jedi vam bo vzela nekaj časa, vendar okus ne bo razočaral!

Za 4 osebe potrebujete:

Za kiš:

  • 200 g moke
  • 75 g masla
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak
  • sol

Za nadev:

  • 80 g špinače + 80 g špinače za serviranje
  • 60 g češnjevih paradižnikov
  • 50 g ementalca
  • 1 jajce
  • 50 ml smetane
  • sveže mleti poper

Za meso:

  • 600 g jagnječjih kotletov
  • 4 vejice rožmarina
  • olje za cvrenje
  • 100 ml rdečega vina
  • 100 ml juhe
  • 60 g masla

Priprava:

1 Moki dodajte zmehčano maslo, jajce, rumenjak in sol ter zgnetite trdno testo. Z njim obložite model za pite in dno večkrat prebodite z vilicami. Prvi del špinače 1 minuto kuhajte v vreli slani vodi, jo odcedite in počakajte, da se ohladi. Češnjeve paradižnike zrežite na polovice, sir pa na kocke. Jajcu primešajte smetano, sol in poper.

2 Testo obložite s paradižniki in špinačo, prelijte z jajčno mešanico in kiš približno 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

3 Meso solite in poprajte, ga natrite z rožmarinom in ga z vsake strani v naoljeni ponvi pecite po 4 minute. Nato ga dajte v pekač in ga skupaj s kišem pecite 11 minut.

4 Omaki, ki je ostala po peki mesa, prilijte vino, ga pokuhajte skoraj do konca in takrat prilijte juho. V tekočini stopite maslo in omako začinite s soljo in poprom.

5 Pred serviranjem preostalo špinačo malce podušite v teflonski ponvi in ji dodajte še ščepec soli.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri