Postrežen s pikantno zelenjavno salso
Za 4 osebe potrebujete
- 1 paradižnik
- 200 g bučk
- 1 čebulo
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol, poper
- malce tabaska
- 5 žlic oljčnega olja
- 4 jagnječje zrezke (z boka, s kostmi)
- 3 žlice stopljenega masla
- 350 g solate po izbiri (lahko tudi vodno krešo)
- 2 žlici belega balzamičnega kisa
- 1 žlico limoninega soka
- sladkor
- 1 noževo konico srednje ostre gorčice
Priprava
Očistite zelenjavo. Paradižnike prepolovite, jim odstranite semenje in jih tako kot bučke in čebulo zrežite na drobne kocke. Vse skupaj zmešajte s peteršiljem. Začinite s soljo, poprom in tabaskom ter primešajte še 1 žlico olja.
Jagnječje fileje oplaknite, jih otrite do suhega, lahno potolcite in začinite. Na vročem stopljenem maslu jih z vsake strani pecite 5 do 6 minut.
V tem času očistite solato, jo operite in osušite v solatni centrifugi. Iz kisa, limoninega soka, soli, sladkorja, popra, gorčice in 4 žlic olja zmešajte polivko. Primešajte jo solati. Zrezke porazdelite po krožnikih skupaj s solato, po mesu pa razporedite salso. Zraven tekne bageta.
Čas priprave: približno 55 minut.
Na osebo: približno 650 kcal, beljakovine: 39 g, maščobe: 54 g, ogljikovi hidrati: 3 g.