Jagnječji zrezek

Jagnječji zrezek (foto: stockfood photo) stockfood photo
1. 9. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Postrežen s pikantno zelenjavno salso

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 paradižnik
  • 200 g bučk
  • 1 čebulo
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • sol, poper
  • malce tabaska
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 4 jagnječje zrezke (z boka, s kostmi)
  • 3 žlice stopljenega masla
  • 350 g solate po izbiri (lahko tudi vodno krešo)
  • 2 žlici belega balzamičnega kisa
  • 1 žlico limoninega soka
  • sladkor
  • 1 noževo konico srednje ostre gorčice

Priprava

Očistite zelenjavo. Paradižnike prepolovite, jim odstranite semenje in jih tako kot bučke in čebulo zrežite na drobne kocke. Vse skupaj zmešajte s peteršiljem. Začinite s soljo, poprom in tabaskom ter primešajte še 1 žlico olja.

Jagnječje fileje oplaknite, jih otrite do suhega, lahno potolcite in začinite. Na vročem stopljenem maslu jih z vsake strani pecite 5 do 6 minut.

V tem času očistite solato, jo operite in osušite v solatni centrifugi. Iz kisa, limoninega soka, soli, sladkorja, popra, gorčice in 4 žlic olja zmešajte polivko. Primešajte jo solati. Zrezke porazdelite po krožnikih skupaj s solato, po mesu pa razporedite salso. Zraven tekne bageta.

Čas priprave: približno 55 minut.

Na osebo: približno 650 kcal, beljakovine: 39 g, maščobe: 54 g, ogljikovi hidrati: 3 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: meso zrezek

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri