KAVIAR REVEŽEV (namaz iz jajčevcev)
• 1 jajčevec
• oljčno olje
• 1 strok česna
• 2 vejici timijana
• 1 vejica rožmarina
• sol, poper
• 1/2 lončka kisle smetane (ali grškega jogurta)
• limonin sok
• šopek peteršilja
1. Pečico segrejte na 220 stopinj.
2. Česen olupite in narežite na rezine. Jajčevec po dolžini prerežite, prerezani površini pokapajte z oljčnim oljem, solite, poprajte, obložite z rezinami česna ter vejicami timijana in rožmarina. Nato polovici stisnite skupaj, jajčevec tesno zavijte v aluminijasto folijo in pecite približno 40 minut, da se popolnoma zmehča.
3. Jajčevec odstranite iz pečice in ga pustite nekaj časa stati, da se ohladi. Nato previdno razvijte folijo, odstranite vejice zelišč in meso postrgajte od lupine. V skledi ga pretlačite, umešajte kislo smetano in sesekljan peteršilj ter po okusu začinite z limoninim sokom, soljo in poprom.
4. Ponudite s svežo francosko štruco, opečencem, krekerji ali grisini.
5. Namaz pripravite kakšen dan vnaprej, da se okusi bolje povežejo med sabo.