Pripravite sočne jajčevce s kuskusom, polne zdravja in dobrega okusa.
Sestavine za 4 osebe:
- 250 g instant kuskusa
- 4 jajčevce
- sok in naribano lupino 1 biolimone
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 3 rumene paprike
- 1 čebulo
- 2 stroka česna
- 2 žlici olivnega olja
- 50 g masla
- po 1 žličko sesekljanega peteršilja in timijana
- poper
Priprava:
Kuskus pripravite po navodilu z embalaže. Jajčevce po dolgem prerežite na pol. Meso jajčevcev izdolbite, ga zrežite na kocke in zmešajte z 1 žlico limoninega soka. Prerezano stran jajčevcev premažite z limoninim sokom.
Pripravite paradižnike, papriko, čebulo in česen ter vse zrežite na kocke. Čebulo, česen in meso jajčevcev na olju pražite približno 3 minute. Odstavite in zmešajte z 2 žlicama masla, paradižniki, papriko, zelišči in kuskusom. Nadev začinite z limonino lupino, soljo in poprom. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180).
Izdolbene jajčevce napolnite z nadevom in jih preložite v namaščen pekač. Obložite jih s koščki preostalega masla in jih v pečici pecite približno 1 uro.
Čas priprave: približno 1 ura 40 min.
Na osebo: približno 410 kcal, beljakovine: 11g, maščobe: 18g, ogljikovi hidrati: 49g.
Iz Lise
Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek