Jajčevci iz pečice

12. 8. 2011

Pripravite sočne jajčevce s kuskusom, polne zdravja in dobrega okusa.

Sestavine za 4 osebe:

  • 250 g instant kuskusa
  • 4 jajčevce
  • sok in naribano lupino 1 biolimone
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 3 rumene paprike
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici olivnega olja
  • 50 g masla
  • po 1 žličko sesekljanega peteršilja in timijana
  • poper

Priprava:

Kuskus pripravite po navodilu z embalaže. Jajčevce po dolgem prerežite na pol. Meso jajčevcev izdolbite, ga zrežite na kocke in zmešajte z 1 žlico limoninega soka. Prerezano stran jajčevcev premažite z limoninim sokom.

Pripravite paradižnike, papriko, čebulo in česen ter vse zrežite na kocke. Čebulo, česen in meso jajčevcev na olju pražite približno 3 minute. Odstavite in zmešajte z 2 žlicama masla, paradižniki, papriko, zelišči in kuskusom. Nadev začinite z limonino lupino, soljo in poprom. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180).

Izdolbene jajčevce napolnite z nadevom in jih preložite v namaščen pekač. Obložite jih s koščki preostalega masla in jih v pečici pecite približno 1 uro.

Čas priprave: približno 1 ura 40 min.
Na osebo: približno 410 kcal, beljakovine: 11g, maščobe: 18g, ogljikovi hidrati: 49g.

Iz Lise

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri