Je res tako slabo, če pogosto jeste delikatesne izdelke?

10. 6. 2023
Deli
3 / 3
Profimedia

Vir beljakovin

Kljub veliki količini soli lahko delikatesni izdelki hkrati ponudijo veliko beljakovin. Piščančja ali puranja prsa so na primer dober vir beljakovin, ki so pomembne za rast mišic, njihovo obnovo in splošno zdravje. To je boljša alternativa bolj mastnim delikatesnim izdelkom, saj vsebujejo manj nasičenih maščob. 

Beljakovine vas bodo prej nasitile in poskrbele, da ne pojeste preveč. 

Hranila, ki jih telo potrebuje

Poleg beljakovin je v mesninah še nekaj hranljivih snovi, kot so železo in B vitamini, ki imajo vlogo pri zalogi energije, prenosu kisika po telesu in vitalnosti. V nekaterih izdelkih najdete celo cink, ki krepi imunski sistem. 

SO DELIKATESNI IZDELKI TOREJ SLABI ALI DOBRI ZA TELO? 

Kot ste sami videli, je odgovor zapleten. Imajo kar nekaj dobrih in slabih lastnosti, zato je težko reči, da velja samo eno ali drugo. Najbolje se je držati zmernosti in delikatesnih izdelkov ne uživati čisto vsak dan, pač pa tu in tam ob drugi uravnoteženi prehrani.