Kako pravilno pripravimo kostanjev pire?

Kako pravilno pripravimo kostanjev pire? (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
2. 10. 2015

Kostanj slovi kot odlična hrana za otroke, starejše in vse, ki so izpostavljeni večjim telesnim naporom. Daleč najbolj priljubljen je pečeni kostanj, takoj za njim pa kuhani. Svetujemo, da se preizkusite tudi v pripravi kostanjevega pireja, ki vam bo sicer vzela nekaj več časa (lupljenje), vendar se izplača.

Sestavine:

  • 2 skodelici kuhanega olupljenega kostanja
  • 1/2 skodelice mleka
  • 1/2 skodelice vode
  • 1 žlica vanilje
  • 1 skodelica rjavega sladkorja

Vse sestavine položite v ponev, v katero vlijete ravno toliko vode, da povsem prekrije kostanj. Mešanico kuhajte 25–30 minut, tako da je kostanj mehek in da tekočina skoraj izhlapi, pri tem pa ves čas kontrolirajte mleko, ki v ponvi zavre še hitreje. Odstavite z ognja in v mešanico vmešajte sladkor ter vaniljo. Mešanico pretlačite, da nastane slasten pire.

Več o kostanju, temu bodičastemu viru energije, si lahko preberete tukaj, kjer najdete še več receptov.