Jogurt v drugačni vlogi - mesne kroglice v jogurtovi omaki

Jogurt v drugačni vlogi - mesne kroglice v jogurtovi omaki (foto: Profimedia) Profimedia
2. 4. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Jogurt je sijajno in osvežilno živilo, ki lepo dopolni mesne jedi.

Tokrat vam predstavljamo recept za okusne mesne kroglice z jogurtom in jogurtovo omako. Preverjene sestavine v malce drugačni kombinaciji - jed vas bo preprosto navdušila!

Mesne kroglice v jogurtovi omaki

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 500 g mletega puranjega mesa
  • 2 jajci 
  • 150 g jogurta
  • sol, sveže mleti poper
  •  timijan, baziliko
  • 50 g nastrganega parmezana
  • 7 rezin suhega toasta
  • 4 žlice olivnega olja

Za omako:

  • 250 g jogurta
  • 1 žlico limonovega soka
  • 1 žlico olivnega olja
  • ½ stroka česna (sesekljan)
  • sol, sveže mleti poper

Priprava:

1 Olupljeno čebulo in česen drobno sesekljajte. Rezine toasta raztrgajte na koščke. Mleto meso zmešajte z 1 jajcem, čebulo, česnom, soljo, poprom, timijanom, sesekljano baziliko, 2/3 nastrganega sira, 2 žlicama jogurta in približno 1/3 kruhovih kock.

2 Naoljite dlani in iz mase oblikujte kroglice, s premerom 5 cm. Preostali jogurt zmešajte z jajcem in ščepcem soli in v pripravljeni mešanici povaljajte kroglice. Nato jih povaljajte v preostalih krušnih drobtinah. Položite jih v pekač in jih 40 do 45 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

3 Potresite jih s preostalim sirom in jih še nekaj minut pustite v vroči pečici. Medtem zmešajte sestavine za jogurtovo omako in jo postrezite zraven.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri