Kaj se morate NUJNO vprašati, preden se odločite za katerokoli prehransko dopolnilo

4. 2. 2022

Koliko prehranskih dopolnil se skriva v vaši kuhinjski omarici? Znate za vsako tabletko povedati, za kaj točno jo potrebujete in pri čem vam pomaga? Preden začnete jemati katero od dopolnil, se vprašajte naslednje. 

Slika 1/4

ZAKAJ POTREBUJEM DOLOČENO PREHRANSKO DOPOLNILO?

Imate odgovor na to vprašanje za vsako dopolnilo, ki ga trenutno jemljete ali ste ga nekoč jemali? Upamo trditi, da ne. Ali pa je odgovor v obliki "svetovala mi je prijateljica", "govori se, da pomaga", "na televiziji so rekli ..."

Tako kot avtomehanika ne bi spraševali o zdravju vašega psa in k veterinarju ne boste na popravilo peljali svojega avta, se tudi za nasvet o dopolnilih obrnite na strokovnjaka (naj bo to zdravnik, farmacevt ali kdo drug), ki se na to spozna. Preden ga zasipate z vprašanji o vitaminu, mineralu ali čem drugem, pa sebe vprašajte, kaj želite sploh doseči. Za kaj bi to potrebovali in kako pričakujete, da bo vplivalo na vaše telo? Kakšno težavo imate, ki jo želite s tem odpraviti ali izboljšati? 

Seveda je veliko vreden tudi nasvet vaše mame in cenjenega prijatelja, a naj bo to zares le to - nasvet, ki ga boste preverili pri zdravniku.

Profimedia

Preverite tudi Vas jezijo maščobne blazinice ob modrčku? Preizkusite ta 10-minutni trening! (VIDEO) ali pa Ste mentalno izčrpani? Nova raziskava pravi, da vam lahko pomaga TO!

A. H.