KARI IZ SLADKEGA KROMPIRJAHranilna vrednost sladkega krompirja je odlična, zato si ga privoščite z začimbami.Za 4 osebe:• 1 čebula • 3 kosi sladkega krompirja • ½ majhne ohrovtove glave• 1 žlica olivnega olja• ¼ čajne žlice karija• 4 dl kokosovega mleka• 200 g paradižnika češnjevca, narezanega na četrtinke• 1 velika žlica limoninega soka• sol • peteršiljPriprava: 1. Čebulo drobno nasekljajte. Krompir olupite in narežite na rezine. Ohrovt natrgajte na liste in jih operite. Liste naložite drugega na drugega, jih zvijte v zvitek in jih narežite na široke rezance.2. V voku segrejte olje, na njem zlato popražite čebulo. Dodajte krompir in ohrovt, dobro premešajte in posujte s karijem.3. Zalijte s kokosovim mlekom, zmanjšajte moč plamena in pokrito kuhajte 5 do 6 minut. Jed nekajkrat premešajte. Sladki krompir je skuhan hitreje kot navadni, zato pazite, da se ne razkuha.4. Malo pred koncem kuhanja jed posolite, v posodo dodajte še paradižnike in limonin sok.5. Kuhajte še dobro minuto, nato posujte s peteršiljem in postrezite.