KARI IZ SLADKEGA KROMPIRJA
Hranilna vrednost sladkega krompirja je odlična, zato si ga privoščite z začimbami.
Za 4 osebe:
• 1 čebula
• 3 kosi sladkega krompirja
• ½ majhne ohrovtove glave
• 1 žlica olivnega olja
• ¼ čajne žlice karija
• 4 dl kokosovega mleka
• 200 g paradižnika češnjevca, narezanega na četrtinke
• 1 velika žlica limoninega soka
• sol
• peteršilj
Priprava:
1. Čebulo drobno nasekljajte. Krompir olupite in narežite na rezine. Ohrovt natrgajte na liste in jih operite. Liste naložite drugega na drugega, jih zvijte v zvitek in jih narežite na široke rezance.
2. V voku segrejte olje, na njem zlato popražite čebulo. Dodajte krompir in ohrovt, dobro premešajte in posujte s karijem.
3. Zalijte s kokosovim mlekom, zmanjšajte moč plamena in pokrito kuhajte 5 do 6 minut. Jed nekajkrat premešajte. Sladki krompir je skuhan hitreje kot navadni, zato pazite, da se ne razkuha.
4. Malo pred koncem kuhanja jed posolite, v posodo dodajte še paradižnike in limonin sok.
5. Kuhajte še dobro minuto, nato posujte s peteršiljem in postrezite.
4 / 5