Pregrešno dobra sladica!
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 4 jajca
- 1 vaniljev sladkor
- 100 g drobno mletega sladkorja
- 100 g presejane moke
- 20 g kakava v prahu
- 4 žlice olja
Za kremo:
- 100 g zmehčanega masla
- 200 g sladkorja v prahu
- 1 vaniljev sladkor
- 250 g pasirane skute
- 50 g čokolade
In še:
- 50 g čokoladnih ostružkov
- sladkorna jajčka
Priprava:
1 Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake penasto stepite z vaniljevim sladkorjem. Beljakom dodajte drobno mleti sladkor, stepite čvrst sneg in nato počasi zmešajte obe mešanici. Na koncu dodajte moko, kakav v prahu in olje.
2 Pekač obložite s papirjem za peko, po njem razporedite testo in ga približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Počakajte, da se ohladi, biskvit prevrnite na nov kos papirja za peko in odstranite starega.
3 Maslo kremasto stepite z obema vrstama sladkorja in nato dodajte še skuto. Kremo razdelite na dva dela. Enemu delu dodajte jajčni liker, drugemu pa stopljeno čokolado.
4 Biskvit premažite s svetlo kremo in ga zvijte s pomočjo papirja za peko. Rulado nato premažite s temno kremo. Okrasite s čokoladnimi ostružki in sladkornimi jajčki.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?