Jesenska poslastica!
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 3 jajca
- 150 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 150 ml sončničnega olja
- 250 g moke + moko za papir za peko
- 1 zavitek pecilnega praška
- 2 žlici kakava
- 100 ml mleka
- maslo za papir za peko
Za nadev:
- 250 g pasirane skute
- 80 g sladkorja v prahu 1 jajce
- 1/2 zavitka praška za puding
- 300 g kosmulj
Priprava:
- Ločite rumenjake in beljake. Iz beljakov stepite trd sneg. Rumenjake penasto stepite z obema vrstama sladkorja. Postopoma primešajte še olje in presejano moko, pecilni prašek, kakav in mleko. Na koncu primešajte sneg beljakov.
- Testo prelijte v namaščen in pomokan pekač, obložen s papirjem za peko, ki ga prej malce namastite in pomokajte.
- Skuti primešajte sladkor, jajce in prašek za puding. Kremo razporedite po testu in po njej razporedite oprane kosmulje. Kolač približno 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladi, nato pa ga zrežite na kocke.