KAKOVOSTNI PROBIOTIKI: Sploh veš kako izbrati pravega zase?

6. 11. 2018 Promocijsko sporočilo

Tudi ti v poplavi ponudnikov najrazličnejših probiotičnih prehranskih dopolnil ne veš, kateri je pravi, ki bo odgovarjal tebi?

Da pa se ne boš v kaosu informacij izgubil, sem ti priskočila na pomoč z nekaj dejstvi in nasveti, ki ti bodo v pomoč, ko boš naslednjič bral (prosim, preberi jo) deklaracijo na embalaži probiotika.

Verjetno spadaš v tisto skupino ljudi, ki na probiotiku opazi le tiste najbolj poudarjene stvari: koliko probiotičnih bakterij, t.i. sevov vsebuje in koliko milijard živih kultur ti zagotavljajo na kapsulo. Več kot je sevov, boljše je, kajne? Pa si se kdaj vprašal, katere vrste probiotičnih bakterij vsebuje probiotik, ki ga ravno kupuješ in ali se te lahko primejo in razmnožujejo v tvojem črevesju? Verjetno nisi, kajne?

Najprej naj ti razložim, zakaj je sev probiotika tako pomemben. Sevi so podvrženi številnim znanstvenim raziskavam, katere nam povedo, kako učinkovit je določen sev. To pomeni: ali preživi na sobni temperaturi, ali je po zaužitju sposoben preživeti tudi kislo okolje v želodcu in žolčniku ter na koncu, ali se bo v črevesju prijel in izpolnjeval vse pogoje za uspešno razmnoževanje. Moraš se zavedati, da le če se bodo lahko probiotiki uspešno razmnoževali v tvojem črevesju, bodo tudi blagodejno vplivali na tvoje telo.

Najpogostejše uporabljene probiotične bakterije v prehranskih dopolnilih so mlečnokislinske bakterije iz družine Lactobacillus in Bifidobacterium, ki sestavljajo tudi črevesno mikrofloro zdravega človeka. V vsaki družini so pa tudi različne vrste bakterije, npr. acidophilus.

Probiotiki Malinca se lahko pohvalijo z edinstveno mešanico probiotičnih bakterij, ki dokazano ugodno delujejo na prebavo ter pomagajo vzdrževati zdravo črevesno mikrofloro, in prebiotičnih bakterij, ki spodbujajo rast in razmnoževanje probiotikov ter izboljšujejo njihovo delovanje.

Probiotiki Malinca

Znanstveno je dokazano, da bakterijski sev Lactobacillus acidophilus v probiotikih Malinca ugodno deluje na prebavo. Takšni so še Lactobacillus casei, Bifidobacterium longum, Lactobacillus helveticus, Lactobacillus rhamnosus. Črevesju nudijo podporo in odpravljajo težave z vetrovi. Priporočajo pa se tudi pri težavah s kandido, saj povrnejo normalno raven zdravju prijaznih bakterij v črevesju. Zato lahko rečemo, da nam omogočajo probiotiki zdravje.

  • Bifidobacterium longum in Bifidobacterium breve pospešujejo razmnoževanje dobrih bakterij in zavirajo razvoj škodljivim bakterijam. Zdravo ravnovesje teh bakterij še dodatno podpira črevesje in regulira njegovo delovanje.
  • Bifidobacterium lactis pa spodbuja normalno delovanje prebave in črevesja ter vpliva na zaprtost in izboljšuje odvajanje blata. Pri uživanju antibiotikov pa na telo ugodno vplivata bakterijska seva Lactobacillus acidophilus in Lactobacillus rhamnosus.

Z edinstveno formulacijo 16 bakterijskih sevov je Malinca poskrbela, da v času uporabe zagotavljajo 20 milijard živih bakterij na kapsulo. Sem te prepričala in bi rad samo še kupil naš probiotik?

 

Kaj pa hrana za probiotike?

Koristi probiotikov so postale v zadnjih letih precej znane, medtem ko so prebiotiki še precejšnja neznanka. Zakaj so tako pomembni? Za uspešno razmnoževanje v črevesju probiotične bakterije nujno potrebujejo hrano. Dokaj logično, kajne? No, tukaj stopijo v akcijo prebiotiki.

Dvakrat preveri ali tvoji probiotiki vsebuje prebiotike!

Prebiotiki igrajo temeljno vlogo pri ohranjanju ravnovesja črevesnih bakterij s povečevanjem števila probiotikov, predvsem vrste Lactobacillus in Bifidobacterium. Probotiki Malinca vsebujejo hrano za probiotične bakterije z mešanico prebiotikov: fruktooligosaharidi in rastlinski inulin.