Katera živila povzročajo napihnjenost?

10. 9. 2019

Poglejmo, zakaj imate čuden občutek v trebuhu in zakaj ste neprestano napeti …

Slika 1/4

Napihnjenost je zelo neprijeten pojav, še posebej če vas zaloti pred sestankom in težko zapnete svoje nove hlače. Poglejmo, katera živila jo lahko povzročijo, pri tem pa imejte v mislih, da je vsako telo drugačno in sami morda ne boste imeli težav z naštetim. Tudi če se napihnjenost pojavlja pogosto, ni nujno da jo povzročajo ravno ta živila.

Sadje

Po nekaterih sadežih lahko telo proizvede več plinov, kar občutite kot napihnjenost. To so datlji, mango, fige, jabolka, lubenica, hruške in robide, ki vsebujejo še posebej veliko fruktoze.

Po drugi strani je tu sadje, ki vam ne bi smelo povzročati težav: borovnice, grozdje pomaranče, ananas, jagode in kivi.

profimedia

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri