ANGLEŠKA KAVNA TORTAZa 10–12 kosov potrebujete:• 200 g masla • 150 g sladkorja• 1 vaniljev sladkor • 200 g čokolade• 5 jajc • ščepec soli • 150 g moke• 50 g koruznega škroba• 1 zvrhano žličko pecilnega praška• 75 g mletih lešnikov• maščobo in moko za modelZa kremo:• 1 zavitek praška za vaniljev puding• 400 ml mleka• 60 g sladkorja• 4 žličke instant kave• 120 g masla• 100 g kavne čokoladeZa okrasitev:• 50 g grobo mletih lešnikov• 50 g čokolade• 3 vaflje z lešnikovo kremo• volčje jabolkoPriprava:Stepite zmehčano maslo, sladkor, vaniljev sladkor in stopljeno čokolado. Jajca stepite s soljo. Moko, škrob in pecilni prašek presejte. Masleni mešanici dodajte maslo in mokasto mešanico. Na koncu dodajte mlete lešnike. Testo dajte v namaščen in pomokan tortni model (premera 26 cm) in ga 45 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj.Iz praška za puding, mleka in sladkorja skuhajte gost puding in ga ohladite z mešanjem. Maslo stepite z instant kavo in ga počasi primešajte ohlajenemu pudingu. 4 žlice kavne kreme prihranite za pozneje, preostali kremi pa dodajte sesekljano čokolado.Ohlajeno testo dvakrat vodoravno prerežite in dva dela premažite s kavno kremo. Vse dele torte zložite skupaj in celotno torto premažite s 4 žlicami kavne kreme.Površino torte potresite s sesekljanimi lešniki. Okrasite jo s čokoladnimi ostružki, vaflji in volčjim jabolkom. Torto nato za najmanj 90 minut postavite v hladilnik, da se strdi.