KAVNI PIŠKOTI
Za 20–25 kosov potrebujete:
• 250 g masla
• 150 g sladkorja v prahu
• sol
• 2 žlici smetane
• 350 g moke
• 1 žlico pecilnega praška
• 2 žlici kakava v prahu
• 20 ml močnega espressa
• 30 g trsnega sladkorja
• 2 žlici mlete kave
Priprava:
Zmešajte zmehčano maslo, sladkor v prahu in ščepec soli. Nato dodajte smetano in presejano moko s pecilnim praškom. Zgnetite mehko in voljno testo. Razdelite ga na dva dela. Enemu delu testa dodajte kakav in espresso.
Pekač obložite s folijo za živila ter ob dno zatisnite polovico svetlega testa. Potresite s polovico trsnega sladkorja in polovico mlete kave. Prekrijte s kavnim testom, ga zatisnite ob spodnjega in ga potresite s preostalim sladkorjem in kavo. Prekrijte s preostalim svetlim testom. Pekač za 4 ure postavite v hladilnik.
Testo prevrnite iz pekača, odstranite folijo za živila in testo zrežite na 3 mm debele rezine. Takoj jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko.
Piškote 12 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladijo na papirju, nato pa jih previdno potegnite z njega
2 / 3