Sladko, ki ne čaka do nedelje...
Za 15 kosov potrebujete:
- 400 g beljakov (približno 12)
- ščepec soli
- 260 g sladkorja
- 120 g moke
- 120 g mletih orehov
- 250 g masla
- 1 pločevinko (397) slajenega kondenziranega mleka
- 1 žlico instant kave
- 200 g temne čokolade
Priprava:
1 Beljakom dodajte ščepec soli in jih čvrsto stepite. Med stepanjem nato dodajajte sladkor in stepajte toliko časa, da se začne sneg bleščati in tvoriti konice.
2 Moko presejte in jo skupaj z mletimi orehi lahno vmešajte v sneg beljakov. Testo razdelite na tri dele in vsakega razporedite po papirju za peko v pekače. Vse tri dele testa približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 175 stopinj. Nato jih vzemite iz pečice, odstranite papir in počakajte, da se ohladijo.
3 Zmehčano maslo penasto stepite in med stepanjem dodajte še kondenzirano mleko. Kavo stopite v 20 ml vroče vode in jo dodajte masleni kremi.
4 Dele pečenega testa zložite skupaj z dvema tretjinama kreme. Površino premažite s preostalo kremo in sladico za 2 uri postavite v hladilnik.
5 Sladico zrežite na rezine (5 x 7 cm). Čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo in vanjo do polovice potopite kavne rezine. Odcedijo naj se na kuhinjski rešetki, nato pa jih postavite v hladilnik, da se strdijo.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?