Kebabcheta s pečenim krompirjem in solato

4. 1. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kebabcheta s pečenim krompirjem in solato (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

Lahka, pisana, dobra jed! ‚Kebabcheta' vam bo gotovo všeč.

Za 4 osebe potrebujete

  • 600 g mlete teletine (dvakrat mlete)
  • 1 čebulo
  • 2 jajci
  • 1 žličko mlete paprike
  • 1 žličko mletega črnega popra
  • 4 žlice moke
  • 6 krompirjev
  • sol

Za solato:

  • 2 papriki
  • 1 kumaro
  • 2 paradižnika
  • 2 mladi čebuli
  • 200 g feta sira
  • oljčno olje
  • bel vinski kis

Priprava

Čebulo olupite, jo sesekljajte na zelo drobne koščke in jih zmešajte z mesom. Primešajte jajce, papriko, poper in sol. Delovno površino poprašite z moko in iz mešanice oblikujte tanke, približno 8 cm dolge zvitke. Postavite jih v hladilnik. Tik pred serviranjem jih popecite na žaru ali v rebrasti ponvi.

Očiščeno papriko, kumaro in paradižnika zrežite na kocke. V skledi jih zmešajte z drobno sesekljano čebulo. Solato nakapajte z oljem in vinskim kisom ter primešajte kocke fete. Začinite s soljo in poprom po okusu.

Temeljito operite krompir in ga skuhajte do mehkega. Zrežite ga na enako velike rezine in jih zlato rjavo popecite na vročem olju. Takoj postrezite s pečenim mesom in svežo zelenjavno solato.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 670 kcal, beljakovine: 48 g, maščobe: 34 g, ogljikovi hidrati: 45 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"