Že naši predniki so bili povsem navdušeni nad to specialiteto, ki se odlično poda k klobasam in pire krompirju.
Kislo zelje je prava zakladnica pomembnih hranil, ki krepijo zdravje, izboljšujejo počutje, uravnavajo prebavo in skrbijo za močan imunski sistem. Pripravimo ga lahko na 1001 način, naši predniki pa so radi pripravljali ta poseben recept z belim vinom. Specialiteta se še posebej dobro poda kot priloga k klobasam in pire krompirju.
Sestavine:
- 600 g kislega zelja
- 1 čebula
- 1 dl belega vina
- 1 kuhan krompir
- 2 - 3 dl jušne osnove
- Sol in poper po okusu
Priprava:
- Čebulo drobno sesekljajte in jo prepražite na olju, dokler ne postekleni.
- Dodajte 500 g kislega zelja in vse skupaj prelijte z jušno osnovo. Lonec pokrijte in kuhajte na zmernem ognju, dokler se zelje ne zmehča. Vmes vse skupaj večkrat premešajte.
- Preostalih 100 gramov kislega zelja drobno sesekljajte, krompir pa naribajte. Oboje dodajte k že kuhanemu zelju in jed začinite po okusu.
- Jed prelijte z belim vinom in pustite, da se vse skupaj še nekaj minut kuha, da se okusi lepo premešajo in jed dobi značilno aromo.
- Specialiteto postrezite toplo, kot glavno jed ali prilogo.
Dober tek!
Vir: krstarica.com
Novo na Metroplay: Novinar izza nagrade | N1 podkast s Suzano Lovec