25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Ko zadiši po kokosu

Ko zadiši po kokosu (foto: shutterstock) shutterstock
14. 7. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Domačo kuhinjo napolnite z vonjem po kokosu, ki naj vaše misli popelje v tople kraje ob morju.

Rafaelo kremne rezine z jagodami

Sestavine (za pekač velikosti 27 x 27 cm):

  • 300 g maslenih piškotov
  • 300 g jagod (lahko zamrznjenih)
  • 1 l polnomastnega mleka 
  • 3 jedilne žlice bele moke
  • 3 jedilne žlice
  • koruznega škroba
  • 1 skodelica kristalnega sladkorja
  • 1 zavojček vaniljevega sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • kokosova moka za posip

Priprava:

Kremo pripravimo tako, da zmešamo skodelico in pol mleka z moko, koruznim škrobom, sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Na koncu dodamo rumenjaka in vse skupaj dobro zmiksamo. Zmes vlijemo v vrelo mleko in na zmernem ognju nenehno mešamo približno 10 minut. Pekač obložimo s papirjem za peko. Vanj položimo prvo plast maslenih piškotov in povrhu enakomerno porazdelimo polovico vaniljeve kreme. Na to položimo drugo plast piškotov. V drugo polovico kreme vmešamo narezane jagode in kremo znova porazdelimo po piškotih. Vrh sladice obogatimo s kokosovo moko in jo čez noč postavimo v hladilnik.

Bounty rezine

Sestavine (za pekač velikosti 32 x 23 cm):

Prvi biskvit:

  • 160 g kokosa
  • 4 beljaki
  • 50 g sladkorja v prahu

Drugi biskvit:

  • 250 gramov piškotov (npr. keksi albert)
  • 100 g temne čokolade 
  • 40 g kakava
  • 120 ml mleka
  • 50 g masla

Kokosova krema:

  •  3 dl mleka
  • 70 g zdroba
  • 70 g kokosa
  • 50 g sladkorja

Čokoladna krema:

  • 400 ml sladke smetane
  • 1 vaniljev sladkor
  • 150 g čokolade

Čokoladna polivka:

  •  200 g čokolade
  • olje ali maslo

Priprava:

Za prvi biskvit vse sestavine zmešamo in biskvit vlijemo v pekač, ki smo ga prej obložili s papirjem za peko. Pekač postavimo v ogreto pečico na 160 stopinj in pečemo 10 minut. Za drugi biskvit piškote in čokolado zmeljemo ter jim dodamo kakav, mleko in maslo. Iz vseh sestavin naredimo zmes, ki je podobna zmesi za ježke ali rumove kroglice. Ko je prvi biskvit pečen, počakamo, da se nekoliko ohladi, nato nanj položimo drugi biskvit, ki ga lahko v pravokotnik razvaljamo med dvema papirjema za peko. Biskvit nato za vsaj pol ure postavimo v hladilnik. Za kokosovo kremo mleko skupaj s sladkorjem zavremo in dodamo zdrob ter mešamo toliko časa, da se zgosti, nato mleku in zdrobu dodamo kokos ter nanesemo čez biskvit. Vse skupaj ponovno postavimo v hladilnik, da se še vroča krema dobro ohladi, saj bomo nanjo nanesli smetanovo kremo. Čokoladno kremo pripravimo tako, da smetano skupaj z vaniljevim sladkorjem stepemo in ji dodamo stopljeno čokolado ter premešamo in nanesemo na kokosovo kremo. Pecivo za vsaj tri ure postavimo v hladilnik, da se kremi dobro strdita. Za čokoladno polivko stopimo čokolado in ji dodamo olje ali maslo ter polijemo po ohlajenem pecivu. Nato pecivo shranimo v hladilniku čez noč, da se dobro ohladi in da se krema ter čokolada strdita. Naslednji dan pecivo razrežemo na poljubno velike kocke in poletje se lahko začne.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri