Lahka sladica, ki poboža dušo ...
Sestavine za 4 osebe:
Sestavine za puding:
- 500 ml kokosovega mleka
- 100 ml smetane
- 80 g sladkorja
- prahu
- 1 strok vanilje Kotányi
- 10 g Agartine, Kotányi
Sestavine za mangov žele:
- 1 zrel mango
- 1 žlica likerja Campari
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 100 ml vode
- 3 g Agartine, Kotányi
Za dekoracijo:
- 1 pest kokosovih kosmičev
- 1 organska limeta
Priprava:
Kokosovo mleko skupaj s smetano in Agartino kuhajte 2 minuti. Dodajte sladkor v prahu in sredico vaniljevega stroka, nato zmes vlijte v navlažene modelčke v višini 1 do 2 cm pod robom. Postavite v hladilnik za 1 uro.
Mango narežite na koščke. Segrejte vodo skupaj z likerjem Campari, dodajte Agartino in kuhajte vsaj 2 minuti, nato dodajte sladkor v prahu in koščke manga. Tako pripravljen mangov žele prelijte prek hladnega kokosovega pudinga in ohlajajte v hladilniku dodatne 3 ure.
Puding okrasite s kokosovimi kosmiči in rezino limete ter servirajte.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem