Odlična sladica za razvajanje vseh sladkosnedov ...
Za 8 drevesc potrebujete:
Za testo:
- 280 g moke
- 25 g kakav v prahu
- 200 g masla
- 120 g sladkorja v prahu
- 1 jajce
- 1 ščepec soli
Za kremo:
- 250 g maskarponeja
- 60 g sladkorja v prahu
- 150 g trdnega dela ohlajenega kokosovega mleka
Za okrasitev:
- kandirano papajo
- sladkor v prahu
Priprava:
1 V skledo stresite moko, kakav in sladkor v prahu. Dodajte koščke masla, jajce in sol. Zgnetite mehko in voljno testo in ga za 60 minut postavite v hladilnik.
2 Testo razvaljajte 3 mm debelo. Izrežite 8 kompletov 5 velikosti rožic in jih razporedite v pekač, obložen s papirjem za peko. V pečici, segreti na 180 stopinj, jih pecite 7 minut. Po peki naj se ohladijo na kuhinjski rešetki.
3 Maskarpone zmešajte s sladkorjem in na koncu vmešajte še strjen del kokosovega mleka. Kremo dajte v vrečko za dresiranje z okroglim nastavkom in zlepite skupaj rožice – od največje od najmanjše.
4 Iz kandirane papaje izrežite zvezdice in z njimi okrasite drevesca. Nato jih za 2 uri postavite v hladilnik. Pred serviranjem jih potresite s sladkorjem v prahu.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa