Prava poslastica!
Za 12 kosov potrebujete:
Za biskvit:
- 250 g maslenih piškotov
- 20 g kakava
- 8 žlic mleka
- maslo za model
Za kremo:
- 500 g kremnega smetanovega namaza
- 500 g maskarponeja
- 5 jajc
- 200 g sladkorja
- 200 ml kokosovega mleka
- 100 g kokosove moke
- 100 g bele čokolade
- 20 g kakava
In še:
- kakav za posipanje
- kokosove ostružke za okrasitev
Priprava:
1 Zmeljite piškote in jim primešajte kakav in mleko. Maso zatisnite ob dno modla, ki ste ga obložili s papirjem za peko in premazali z maslom.
2 Smetanovemu namazu primešajte maskarpone, jajca, kokosovo mleko, kokos in drobno nastrgano čokolado. Dve tretjini kreme prelijte po piškotnem dnu. Preostali kremi dodajte kakav in jo razporedite po svetlejši kremi.
3 Torto približno 60 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se ohladi v modlu, nato odstranite obod modla in torto čez noč postavite v hladilnik. Naslednji dan jo potresite s kakavom in okrasite s kokosovimi ostružki.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?