Kokosova torta s kakijem in suhim sadjem

26. 1. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kokosova torta s kakijem in suhim sadjem (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Namig: Da bo torta še bolj sočna, biskvit namočimo s približno 150 ml kokosovega mleka. Zdaj pa hitro preverite ta slasten recept.

Sestavine:

Za biskvit:

  • 4 jajca
  • 1 skodelica kokosove moke
  • 3/4 skodelice kokosovega sladkorja
  • 1 žlička vinskega kamna (ali pecilnega praška)
  • 2 zvrhani žlici kakava v prahu (nesladkanega)
  • 1/2 skodelice mletih mandljev

Za kremo:

  • 1 zrel kaki
  • 2 suhi figi
  • 2 suhi marelici
  • 6 datljev
  • 300 ml kokosove smetane
Priprava:

Biskvit: Jajca stepamo približno eno minuto, nato dodamo sladkor in stepamo še dve minuti, da dobimo gosto zmes. Vmešamo še kokosovo moko, kakav v prahu ter mlete mandlje. Zmes damo v pekač, ki smo ga dobro namazali s kokosovim maslom. Pekač naj bo manjši pravokoten ali okrogel.

Pečemo na 165 °C približno 15 do 20 minut (najbolje je, da že po 10 minutah preverimo sredino z zobotrebcem).

Krema: Narežemo suho sadje na majhne koščke, kaki pretlačimo (ali zmiksamo z mešalnikom, če ni dovolj mehak) in mu dodamo narezano suho sadje. Posebej stepemo kokosovo smetano in na koncu z žlico vmešamo kaki s suhim sadjem. Zmes takoj vlijemo na ohlajen biskvit.

Za lepši videz torte posujemo kremo še s kakavom v prahu in serviramo z na lističe narezanimi mandlji.

Recept je prispevala Jasmina, avtorica bloga Hitro in zdravo 

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek