Za ljubitelje kokosa...
Za 12 kosov potrebujete:
- približno 200 g kokosove moke
- 4 žlice sladkorja v prahu
- ščepec soli
- 4 beljake
- 1 žličko vaniljeve esence
- olje za model
- 50 g bele čokolade
- 36 g barvnih marcipanovih jajčk
Priprava:
1 Kokosovi moki primešajte presejan sladkor in ščepec soli, dodajte še beljake, vaniljevo esenco in vse skupaj dobro premešajte. Če je mešanica preveč tekoča, dodajte še malo kokosove moke.
2 Namastite vdolbinice modela za mafine in vanje z žlico razporedite testo. S prsti ga zatisnite ob dno in ga malce potisnite proti robovom, tako da dobite košarice. Testo približno 20 do 25 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se 5 minut hladi v modelčkih, nato pa košarice vzemite ven in počakajte, da se popolnoma ohladijo.
3 Belo čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo in jo z žličko vlijte na sredino vsake košarice. Okrasite s sladkornimi jajčki in počakajte, da se strdijo.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?