25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Kolač z jabolki in hruškami

Kolač z jabolki in hruškami (foto: Profimedia) Profimedia
6. 4. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Ko mandlji v sladici lepo zahrustajo...

Za 16 kosov potrebujete:

  • 500 g moke
  • ščepec soli
  • 3 rumenjake
  • 250 g masla
  • 10 žlic vode
  • 3 žlice kisa
  • 500 g jabolk
  • 500 g hrušk
  • 6 žlic sladkorja
  • 2 žlički mletega cimeta
  • 100 g sesekljanih mandljev
  • 40 g masla
  • 1 jajce
  • sladkor v prahu

Priprava:

1 Moko presejte in ji primešajte ščepec soli. Dodajte rumenjake in majhne koščke masla. Dodajte še vodo s kisom in zgnetite mehko in voljno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga čez noč postavite v hladilnik.

2 Olupite jabolka in hruške ter odstranite peščišče. Sadje grobo nastrgajte ali pa ga zrežite na drobne koščke.

3 Testo razdelite na dva dela in vsakega razvaljajte v pravokotnik. Enega dajte v pravokotni pekač, obložen s papirjem za peko, in po njem razporedite nastrgano sadje. Potresite s sladkorjem, cimetom in sesekljanimi mandlji ter nakapajte s stopljenim maslom. Nekaj mandljev prihranite za okrasitev. Pokrijte z drugim delom testa in ga premažite z razžvrkljanim jajcem. Potresite s preostalimi mandlji in kolač približno 35 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri